Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивПазарът на петрол откри седмицата с рязък

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото, архивПазарът на петрол откри седмицата с рязък
Коментари Харесай

Цените на петрола паднаха с 4% на фона на разпространението на Covid

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Булфото, списък

Пазарът на нефт откри седмицата с внезапен спад в котировките, което намали цената на барел до равнищата от началото на лятото.
На фона на бързото разпространяване на делта варианта на ковид, пробивайки „ отбраната “ даже във имунизираните страни, фючърсите на Brent паднаха под 68 $ за барел, губейки 11% от началото на август, оповестява finanz.ru.
Към 12:30 часа сортът Северно море през октомври се търгува в Лондон на 67,94 $ за барел, което е спад от 3,9%.

Американският недопечен нефт WTI е на рекордно ниско равнище от края на май - 65,44 $ за барел по контракти за доставка през октомври. През деня котировките понижиха с 4,1%, а по отношение на 30 юли - с 12%.
Хедж фондовете не престават да унищожават лихвите за растежа на стоковите пазари, изработен предходната година на фона на съкращенията на производството на ОПЕК + и невиждани инжекции от централните банки.

За седмицата, завършила на 3 август, спекулантите са се отървали от контракти за 16,5 милиона барела WTI и 2 милиона барела Brent, съгласно статистиката на Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати и лондонската фондова борса ICE.
Слабите стопански данни в Китай и бързото разпространяване на делта разновидността на ковид провокираха нови опасения по отношение на краткосрочните вероятности на търсенето “, споделя Оле Хансен, началник на стоковите тактики в Saxo Bank.

В понеделник органите на КНР оповестиха за 125 нови случая на Covid-19 против 96 предния ден, като продължиха да ускоряват карантинните ограничения, които към този момент включват анулация на полети в 46 огромни града и ограничавания за публичния превоз от 144 рискови зони.
Повече от 100 хиляди случая дневно са регистрирани в Съединените щати, откакто " делтата " доближи Флорида, където пикът в честотата на зимната вълна беше надвишен и бяха достигнати нови исторически върхове.
Абсолютният връх за брой нови случаи дневно беше обновен от Иран и Япония, където олимпиадата, която приключи през уикенда, провокира изострен дефицит на кревати в лечебните заведения.

Пазарът на нефт " остава уязвим за нови неприятни вести от вирусен фронт, изключително от Китай ", сподели Джефри Хейли, старши анализатор в OANDA.
Най -големият вносител на нефт в света към този момент редуцира покупките и този развой може да продължи: през юли на Китай бяха доставени 9,7 милиона барела дневно против 9,8 милиона месец по -рано и 12,1 милиона преди година.
Кумулативният резултат за 7 месеца, спадът на вноса е 5,6%, а междинният размер е понижен до 10,4 милиона барела дневно, следва от митническата статистика. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР